Producten


De RABLE-onderconstructie is een technologisch geavanceerd systeem dat is ontworpen op basis van een vakwerk ontwerp. Dit ontwerp omvat zowel een vakwerk in de lengte als in de dwarsrichting, wat resulteert in een stijve en stabiele structuur. Het unieke aspect van dit systeem is de gepatenteerde spankabel die over de lengterichting loopt, waardoor het systeem zelfdragend wordt. 

Dankzij deze zelfdragende eigenschap kan de RABLE-onderconstructie een maximale overspanning van 25 meter aan waarbij het systeem steunt op de bestaande dak balken of spanten. Dit zorgt ervoor dat er geen of een zeer beperkte belasting op de dakplaten komt. 

De RABLE-onderconstructie is ballastvrij en wordt op het dak gemonteerd met minimale dak-ankerpunten aan de uiteinden van de constructie. In feite kan de RABLE-onderconstructie al een geschikte oplossing bieden voor daken die niet meer dan 7 kg ballast per vierkante meter kunnen dragen, zónder constructieve aanpassingen aan het dak.

RABLE4roofs / Oost West

De RABLE4roofs biedt de mogelijkheid om overspanningen tot wel 10 meter te realiseren op dakkolommen of -balken, daarmee is het systeem geschikt voor (zwakke) platte daken. Daarnaast zorgt het efficiënte uitvouwmechanisme ervoor dat de installatie vlot verloopt, ideaal voor dakonderhoud of verhuizing!
RABLE8 / Oost West

De RABLE8, het revolutionaire systeem dat twee keer zo groot is als de standaard versie. Dankzij dit formaat kan de RABLE8 moeiteloos overspanningen tot wel 25 meter realiseren op dakkolommen of -balken. Met minder looppaden, namelijk één looppad per 8 panelen in plaats van één looppad per 2 panelen, genereert de RABLE8 een hogere opbrengst per vierkante meter. Maximaliseer jouw potentieel met de RABLE8!

RABLE2GO / Oost West

Met de RABLE2go is het eenvoudiger dan ooit om zelf duurzame energie op te wekken. Onze stekkerklare zonnepanelen set is speciaal ontworpen om zonne-energie toegankelijk te maken voor iedereen, zelfs als je niet veel ruimte hebt.

Meer weten? Klik hier!


Downloads

Detailed information


Daag ons uit met je vraagstuk!


Dank voor je interesse in RABLE


Om je een passend advies te kunnen geven, vragen we je om ons zoveel mogelijk informatie over je vraag of project te geven via onderstaand formulier.

FAQ


Wanneer kan het RABLE montage systeem worden ingezet?

Het RABLE systeem is een goede oplossing voor alle platte daken. Voor gewone daken is het een kosteneffectieve oplossing, die zeer snel te installeren is vanwege het uitvouwsysteem. Voor zwakke daken is het een unieke oplossing omdat het zelfdragend systeem gewicht heel gelijkmatig verdeelt. Daken met een draagkracht vanaf 7 kg / m2 (afhankelijk van het type paneel) kunnen met een RABLE montage systeem voorzien worden van zonnepanelen.

Is RABLE ook geschikt voor (steenwol) isolatie daken?

Wat RABLE uniek maakt is dat het een zelfdragend montagesysteem is. Het systeem draagt zijn eigen gewicht en die van de panelen. Het kan daarom direct worden toegepast op zwakke daken, zonder constructieve renovatie (en investeringen) aan gebouwen met beperkingen in de dakconstructie. Ook ballast is niet nodig. Dat voorkomt veel werk in de aankoop, transport en juist plaatsen van ballast. De inspectie verloopt ook een stuk sneller doordat dit aspect overgeslagen kan worden.

Hoe? De rails steunen alleen af op de steunbalken van

het gebouw, en is er (nagenoeg) geen druk op de isolatie op de dakplaten. Met

de juiste anker opstelling kan voorkomen worden dat gewicht afsteunt op de

isolatie boven de steunbalken.

Hoe wordt het systeem op het dak bevestigd?

Met dak ankers aan het uiteinde van de constructie ter verwerking van uplift. Bij een recentelijk project zijn er 4 ankers over 240 panelen geplaatst. Afhankelijk van de grote van het ''veld'', kunnen er met RABLE tot wel 80% minder dak ankers geplaatst worden in verhouding tot conventionele geankerde systemen.

Werkt het met elk type paneel?

RABLE is geschikt voor alle type zonnepanelen, ongeacht het gewicht of formaat. We maken gebruik van industriestandaard montage klemmen en verder is rekening gehouden met de verschillende dimensies die panelen kunnen hebben.

Zijn er installateurs die RABLE systemen inzetten ?

Een aantal installateurs in Nederland, zowel klein als groot, zijn actief met RABLE. Zowel voor installatie van de eerste projecten alsook in de voorbereiding van nieuwe projecten. Op zoek naar een installateur? Neem gerust contact op.

Hoe helpt RABLE mij in de projectvoorbereiding?

RABLE heeft een goede relatie met de dak constructeurs en kan snel schakelen over de toepassing van een zonne-installatie met RABLE. Met enige uitzonderingen daargelaten, kan RABLE op elk plat dak. We voorzien vervolgens in een legplan en stuk lijst (de zgn. Bill of Material) om de project implementatie snel mogelijk te maken. Door te starten in samenwerking met een dak constructeur is de doorlooptijd van RABLE doorgaans een stuk sneller dan bij andere systemen.

Welke certificaten zijn er?

RABLE-systeem beschikt over de vereiste certificaten in verband met corrosie vereisten en NEN 1010. Legplannen worden aangeleverd conform de vereisten van NEN 7250, gebaseerd op onder meer de Eurocodes voor sneeuw- en windbelasting

Tijdens installatie/ uitvouwen van systeem te veel gewicht op één plek op het dak?

Voor een korte periode kan je de maximale capaciteit overbelasten. Het uitvouwen van een 10 meter kost ongeveer 1 minuut.

Veroorzaken de span kabels van RABLE energieverlies?

De staalkabels veroorzaken een beperkte schaduwslag, die resulteert in een opbrengstverlies < 3%. Goed om te weten dat het RABLE om de 4 panelen een looppad heeft (in plaats van om de 2 panelen bij een traditioneel montage systeem). Daarmee wordt het kleine hoeveelheid energieverlies van de staalkabel ruimschoots gecompenseerd.


0:00
0:00