Montagesysteem zonnepanelen op platte en zwakke daken

Bij RABLE bieden we een geavanceerd montagesysteem voor zonnepanelen op platte, zwakke daken dat de noodzaak van traditionele ballast elimineert. Dit betekent dat je op een snellere en eenvoudigere manier zonnepanelen kunt monteren op het platte dak, ideaal voor locaties met beperkte draagkracht. Ons unieke, zelfdragende systeem gebruikt dak- ankers alleen aan de uiteinden van de constructie, wat het aantal benodigde dak- ankers drastisch vermindert en je niet hoeft te ballasten met bakstenen.

RABLE’s innovatieve oplossingen


system-weak-roofs-systeem-zwakke-daken-zonnepanelen-zonne-panelen-installatie-installation-sunpannels-energietransitie- energie-energy-transition-insurance-PVinstallatie-PV-solar-power-daken-montage-systemen-kosten-panels-solarpannels-innovation-innovatie

RABLE4roofs / Oost West

Efficiënt PV-montagesysteem voor zwakke daken, door een overspanningen tot 10 meter op dakkolommen of -balken. Daarmee is het systeem geschikt voor zwakke platte daken.

Meer weten? Bekijk de RABLE4ROOFS

RABLE8 / Oost West

De RABLE8 is het revolutionaire systeem dat twee keer zo groot is als de RABLE4roofs. Met dit formaat kan de RABLE8 moeiteloos overspanningen tot wel 25 meter realiseren op dak kolommen of -balken.


Meer weten? Bekijk de RABLE8

RABLE2go

Met de RABLE2go is het eenvoudiger dan ooit om zelf duurzame energie op te wekken. Onze stekkerklare zonnepanelen set is speciaal ontworpen om zonne-energie toegankelijk te maken voor iedereen, zelfs als je niet veel ruimte hebt.


Meer weten? Bekijk de RABLE2GO

Solar carport / zonnepanelen voor parkeertereinen

RABLE10carpark

Kosteneffectieve zonne-oplossing voor parkeerterreinen, met vakwerktechnologie voor grotere overspanningscapaciteit en minder benodigde steunpunten/kolommen (tot 50% minder).

Meer weten? Bekijk de RABLE10carpark

RABLE
5.0
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
Wij hebben succesvol een eerste project opgeleverd. Bijzonder goede ondersteuning (zowel letterlijk als figuurlijk), zowel technisch als commercieel. Rable denkt in oplossingen en wil maatwerk leveren. Wij gaan dit als bedrijf zeker aanbevelen bij onze klanten, in geval traditioneel ballasteren niet mogelijk is.
Gerco VanveenGerco Vanveen
12:21 04 Mar 24
Een mooi en flexibel systeem dat zonder aanpassingen in de elektrische installatie toch de mogelijkheid biedt om zonnepanelen te plaatsen.
Dirk van DeursenDirk van Deursen
10:02 31 Jan 24
Wij hebben op ons kantoor van Koninklijke CBM het Rable systeem toegepast in combinatie met de panelen van Solarge en een speciaal isolerende laag die zorgt voor extra koeling en opbrengst van de zonnepanelen. Rable komt zijn woord na en heeft het proces goed begeleid.
maru solarmaru solar
14:03 02 Jan 24
Wij hebben in samenwerking met Rable een zwak dak tóch van zonnepanelen kunnen voorzien door het unieke systeem. Mede door de soepele samenwerking en communicatie hebben we onze eerste opdracht samen tot een succes gebracht. Wij kijken uit naar alles wat de toekomst voor onze samenwerking in petto heeft.
Diaz de BarbansonDiaz de Barbanson
15:01 28 Dec 23
Wij hebben met RABLE een succesvol zonnepanelen project in Amsterdam gerealiseerd. Hun innovatieve aanpak, effectieve oplossingen voor installaties op daken met te weinig draagkracht voor een standaard installatie, en uitstekende persoonlijke ondersteuning hebben ons enorm geholpen. De snelheid van hun reacties en de kwaliteit van de service waren erg goed. We kijken uit naar meer gezamenlijke projecten om de energietransitie verder te versnellen! Diaz - DLE.energy
js_loader

Efficiënte en snelle montage: gemaakt voor snel resultaat

Met slechts 5 onderdelen voor 4 panelen kan je effectief een zonne-installatie opbouwen, waardoor grote oppervlakken vlot voorzien worden van zonnepanelen, met snellere installatietijd en lagere kosten onderaan de streep. Dit gestroomlijnde proces minimaliseert werk op locatie en zorgt voor een kostenefficiënte uitvoering van projecten.

zonnepanelen montagesysteem op zwakke daken

De voordelen van RABLE’s montagesysteem:

Snelle installatie

Ons systeem zorgt voor een significant snellere montage, vaak binnen enkele uren.

Geen zware ballast nodig

Het systeem belast het dak minimaal, perfect voor daken met beperkte draagkracht.

Stabiele constructie

Dankzij de strategisch geplaatste dak-ankers en de unieke vakwerkstructuur van ons montagesysteem, garanderen we stabiliteit, zelfs onder slechtste daken.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Wij bieden een groenere installatieoptie door het afzien van traditionele ballastmaterialen.

Bespaar op tijd, kosten en fysieke arbeid met RABLE’s montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken.


Geen zware ballast nodig, zoals bakstenen of andere verzwarende materialen

Een van de grootste voordelen van het innovatieve montagesysteem van RABLE voor zonnepanelen op platte daken is de afwezigheid van zware ballast, zoals bakstenen of andere verzwarende materialen. Deze ballast vrije benadering vereenvoudigt niet alleen het installatieproces aanzienlijk, maar elimineert ook de noodzaak voor tijdrovende inkoop van materialen, verminderende fysieke arbeid en uitgebreide inspecties achteraf. Waardoor het systeem uitermate geschikt is voor zwakke daken.

Duurzamere en veiligere oplossing

Door het risico op schade aan de dakbedekking, vaak veroorzaakt door drukpunten van traditionele ballast, te minimaliseren, biedt ons systeem een duurzamere en veiligere oplossing voor zonnepaneelinstallaties. Zonder de noodzaak om zware materialen naar het dak te verplaatsen of ingewikkelde stabiliteitsberekeningen te maken, kunnen projecten sneller worden voltooid, wat direct bijdraagt aan lagere totale installatiekosten en minder complexiteit op de werkvloer.

Stabiliteit en betrouwbaarheid

Dankzij het gebruik van strategisch geplaatste dak-ankers aan de uiteinden van de constructie waarborgen we bovendien de stabiliteit en betrouwbaarheid van het hele systeem. Deze aanpak vermindert het aantal benodigde dak-ankers vergeleken met conventionele systemen aanzienlijk, waardoor niet alleen de installatietijd maar ook de structurele impact op het dak sterk wordt gereduceerd. Wat maakt ons montagesysteem voor platte daken zo onderscheidend van andere montagesystemen voor zonnepanelen?

Onze unieke vakwerk principe: een inventief zelfdragend montagesysteem voor zonnepanelen op plat dak

RABLE heeft een geavanceerd zelfdragend montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken ontwikkeld. Dit systeem, gebaseerd op een uniek vakwerk principe, maakt installatie mogelijk zonder ballast, ondersteunt aanzienlijke overspanningen van dakbalken tot 25 meter en zorgt voor een gelijkmatige belasting van 7 kg/m² tot 13 kg/m². Dit innovatieve ontwerp biedt een solide basis voor zowel standaard als lichtgewicht panelen en is geschikt voor diverse daktypes, zonder de stabiliteit in gevaar te brengen. Wil je weten welk van onze producten geschikt is voor jouw energie-project? Ontdek het hier.

Zonnegilde Almere RABLE

Stabiliteit en schaalbaarheid met 80% minder dak-ankers

Ons montagesysteem verzekert stabiliteit en schaalbaarheid, met tot wel 80% minder dak-ankers nodig vergeleken met conventionele geankerde systemen. We gebruiken een gepatenteerde stalen kabel die een stijve structuur vormt langs zowel de lengte- als de breedteas. Hierdoor kan onze constructie grote overspanningen realiseren en tegelijkertijd de druk op dakplaten minimaliseren, essentieel voor een veilige en efficiënte montage van zonnepanelen op platte daken.