Optimale draagconstructie voor zonnepanelen op plat dak: RABLE’s innovatieve oplossing  

Het succesvol installeren van zonnepanelen op platte daken vereist meer dan alleen de juiste panelen en zonlicht. Een solide draagconstructie is van vitaal belang voor stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bij RABLE, waar we gespecialiseerd zijn in zonne-energie, begrijpen we dat elk dak uniek is en bieden we innovatieve oplossingen, die geschikt zijn voor platte daken, zelfs met beperkte draagkracht. Ontdek waarom een goede draagconstructie essentieel is voor het zonnestroomsysteem op een plat dak. 

system-weak-roofs-systeem-zwakke-daken-zonnepanelen-zonne-panelen-installatie-installation-sunpannels-energietransitie- energie-energy-transition-nen7250-insurance-PVinstallatie-PV-solar-power-daken-montage-systemen-kosten-panels-solarpannels-innovation-innovatie

Ook duurzame energie opwekken?

Waarom de draagconstructie essentieel is 

Een sterke draagconstructie is de ruggengraat van een zonnestroomsysteem op een plat dak. Het verdeelt het gewicht van de panelen gelijkmatig en weerstaat de krachten van windbelastingen, wat essentieel is voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem. Bij RABLE bieden we een uniek zelfdragend montagesysteem dat direct kan worden toegepast op zwakke daken, zonder constructieve renovatie of investeringen in o.a. ballast. Onze systemen verdelen het gewicht gelijkmatig over de spanten en/of balken van een dak, waardoor de dakplaten ontzien worden van belasting.  

Soorten draagconstructies voor zonnepanelen 

Bij RABLE maken we gebruik van een uniek zelfdragend PV-montagesysteem voor platte daken, waarmee daken met een draagkracht van slechts 7 kg/m² gebruikt worden voor PV-installaties, zonder constructieve aanpassingen aan het gebouw.

Onze systemen onderscheiden zich door:

  • Gebruik van rails die alleen afsteunen op de steunbalken van het gebouw
  • Minimalisering van druk op de isolatie op de dakplaten
  • Voorkomen dat gewicht wordt afgesteund op de isolatie boven de steunbalken 


Dit innovatieve systeem biedt niet alleen stabiliteit en veiligheid, maar ook duurzaamheid op lange termijn.

Optimalisatie van zonne-energieopwekking: Het belang van efficiënte montagesystemen

Bij het installeren van zonnepanelen op een plat dak is de keuze van het montagesysteem essentieel voor het behalen van optimale prestaties en duurzaamheid. Bij RABLE richten we ons op het leveren van hoogwaardige montagesystemen die voldoen aan de specifieke eisen van platte daken zonder in te leveren op stabiliteit of efficiëntie.

  • Constructie zonnepanelen plat dak: Ons montagesysteem is zorgvuldig ontworpen om de belasting van zonnepanelen gelijkmatig te verdelen over de draagstructuur van het platte dak. Door gebruik te maken van duurzame materialen en slimme ontwerpen zorgen we voor een solide constructie die bestand is tegen de krachten van windbelastingen en andere externe invloeden.
  • Montagesysteem zonnepanelen: Ons PV-montagesysteem voor platte daken is een uniek ontwerp dat specifiek is afgestemd op de kenmerken van platte daken. Het systeem biedt maximale stabiliteit en betrouwbaarheid voor jouw zonne-energiesysteem.
  • Zonnepanelen monteren op plat dak zonder ballast: Ons montagesysteem maakt gebruik van een innovatief ontwerp dat geen ballast vereist voor de installatie. In plaats daarvan worden de panelen direct gemonteerd op de draagstructuur van het dak, wat niet alleen de installatie verkort, maar ook de esthetiek van het dak behoudt.
  • Plat dak montagesysteem zonnepanelen: Ons plat dak montagesysteem is ontworpen met het oog op eenvoud en efficiëntie. Met een modulair ontwerp en eenvoudige installatieprocedures kunnen we snel en gemakkelijk zonnepanelen installeren op platte daken van alle formaten en vormen.

Kortom, bij RABLE streven we ernaar om de beste montagesystemen voor zonnepanelen te leveren die voldoen aan de specifieke behoefte van platte daken. Met onze expertise en toewijding en kwaliteit kan je erop vertrouwen dat het zonne-energiesysteem optimaal presteert en langdurige voordelen biedt voor jouw bedrijf of project.

Veiligheid en certificering 

Veiligheid staat voorop bij het installeren van zonnepanelen op een plat dak. Ons RABLE-systeem is ontworpen met veiligheid als prioriteit, met dak-ankers aan het uiteinde van de constructie ter verwerking van uplift. Uplift is de kracht die optreedt wanneer wind onder de panelen komt en deze omhoog duwt. Deze kracht kan aanzienlijk zijn, vooral bij grote oppervlakken zoals die van zonnepanelen. Door dakankers te gebruiken die specifiek zijn ontworpen om deze krachten te weerstaan, zoals die van ons RABLE-systeem, kunnen we de stabiliteit van het zonnestroomsysteem maximaliseren en de veiligheid garanderen, zelfs onder winderige omstandigheden. Bovendien kunnen met ons systeem tot wel 80% minder dakankers worden geplaatst in vergelijking met conventionele geankerde systemen, wat niet alleen de installatie vereenvoudigt, maar ook kosten bespaart.

Duurzaamheid en lange termijn voordelen 

Bij RABLE zijn we toegewijd aan duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ons systeem is geschikt voor alle soorten zonnepanelen, ongeacht het gewicht of formaat, en veroorzaakt slechts een beperkte schaduwslag die in het slechtste geval resulteert in een opbrengstverlies van minder dan 3%. Met een looppad om de 4 panelen wordt het kleine hoeveelheid energieverlies van de staalkabel ruimschoots gecompenseerd, waardoor maximale efficiëntie wordt gegarandeerd.  

Uw partner voor efficiënte zonne-energieoplossingen 

Met RABLE als partner voor zonne-energieoplossingen op platte daken, ben je verzekerd van een betrouwbare, efficiënte èn duurzame oplossing die voldoet aan al uw behoeftes. Ons innovatieve montagesystemen, gecombineerd met onze expertise en toewijding aan kwaliteit, maakt ons de ideale keuze voor bedrijven die streven naar groene energieopwekking. Of je nu een groot bedrijfspand of een kleinschalig project heeft, RABLE staat voor je klaar!

Meer weten over onze RABLE4roofs systemen? Bekijk onze demonstratievideo voor een voorbeeld van onze systemen in actie. Neem ook een kijkje op onze contactpagina om direct met ons in contact te komen!

system-weak-roofs-systeem-zwakke-daken-zonnepanelen-zonne-panelen-installatie-installation-sunpannels-energietransitie- energie-energy-transition-insurance-PVinstallatie-PV-solar-power-daken-montage-systemen-kosten-panels-solarpannels-innovation-innovatie
Optimale draagconstructie voor zonnepanelen op plat dak: RABLE’s innovatieve oplossing  
Het succesvol installeren van zonnepanelen op platte daken vereist meer dan alleen de juiste panelen en zonlicht. Een solide draagconstructie is van vitaal belang voor stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid.
Zonnegilde Almere RABLE
Ontgrendel het potentieel van zwakke daken voor zonne-energie met RABLE
Het benutten van zonne-energie op platte daken is een essentiële stap naar een duurzamere toekomst. Echter, voor daken met beperkte draagkracht vormt dit een uitdaging
RABLE biedt alternatief voor zonnepanelen velden
Het benutten van zonne-energie op platte daken is een essentiële stap naar een duurzamere toekomst. Echter, voor daken met beperkte draagkracht vormt dit een uitdaging

Nikki Hoexum

Commercial Manager

Adres:

Kabeldistrict lab
Schieweg 15a
2627 AN Delft
Logo Rable - innovative mounting structure for solar panels

RABLE Solarpanel Support System | © 2024 All rights reserved | Terms and Conditions | Privacy Policy & Disclaimer
0:00
0:00